top of page

Evimizin küçük üyesinin çocuğumuza müthiş katkıları

Hayvan sevgisi çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılanması gereken bir durumdur. Yapılan bilimsel araştırmaların çoğunluğu, genel olarak evcil hayvan sahipliğinin çocuk ve ergen için duygusal, bilişsel, davranışsal, eğitimsel ve sosyal gelişim için yararlı olabileceğini göstermektedir.


Evcil hayvanlar ve çocukların ortak paylaşımları çok fazla olan bir dostluğu oluşabilmektedir. Bu dostluk içerisinde birlikte mutlu olur, birlikte büyür ve gelişirler. Örneğin, evcil hayvan sahibi olan çocuklarda hayvan ve doğa sevgisi kazanımı, sorumluluk bilinci, kendinden farklı olana iyi davranma, sabır ve hoşgörü gelişimi, saygı, sevgi ve sadakat daha gelişmiş olabilmektedir. Ayrıca, evcil hayvanla iyi ilişkisi, sözel olmayan iletişimi merhamet ve empati geliştirmede çocuğa yardımcı olabilir.


Bunların dışında yaşama dair öğrenimlerde evcil hayvanı olan çocuklar için daha kolaydır. Daha kolay bir şekilde yaşama adapte olabilir, yeni veya zorlu olaylara uyum sağlayabilirler. Örneğin; ölüm, hastalık, doğum, yardım, destek olma, özveride bulunma gibi durumları hayvanları ile deneyimleyen çocukla hayat süreçlerinde akranlarına göre daha uyumlu olacaktır.


Eda ÖZTÜRK

18 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page